lauantai 20. kesäkuuta 2015

Palsternakka-linssi-pähkinäsalaatti


Resepti on ottanut vaikutteita tästä Jamie Oliverin ohjeesta. Tämä sopii hyvin buffetpöydän ruokaisammaksi salaatiksi tai vaikkapa liharuuan kumppaniksi.

Palsternakka-linssi-pähkinäsalaatti

6 palsternakkaa kuorittuina ja ohueksi viipaloituina
200g (=1 prk) käyttövalmiita ruskeitä linssejä
50g saksanpähkinöitä (voit halutessasi paahtaa niitä hieman pannulla)
1 rkl hunajaa
5 rkl rypsiöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

1. Kuumenna uuni noin 200 asteeseen
2. Sekoita öljy ja mausteet (myös hunaja) palsternakkoihin, levitä ne ohueksi kerrokseksi uunipellille ja paahda, kunnes ne ovat rapeanruskeita
3. Lisää loput aineet ja sekoita, tarjoa lämpimänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti