keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Rucola-tonnikalasalaatti


Tämä on muunnelma salaatista, jota lontoolainen Natural Kitchen -ravintola tarjoili. Valmistusainemäärät ovat per syöjä; salaatti kannattaa koota valmiiksi annoslautasille.

Tonnikalan syömisen eettisyys riippuu tonnikalalajista ja sen pyyntitavasta. Onneksi asiaan on alettu kiinnittää huomiota myös Suomessa. Monet tonnikalalajit kärsivät ylipyynnistä ja kannat ovat uhattua. On kuitenkin monia sini- ja keltaevätonnikalojen sukulaislajeja, joiden maku on mainio ja kannat terveitä. Lisätietoa voit lukea tästä National Geographicin artikkelista.

Rucola-tonnikalasalaatti

1 tonnikalapihvi
6 kirsikkatomaattia
kourallinen rucolaa paloiteltuna
kourallinen friseesalaattia revittynä
4 isoa kaprista kokonaisena tai puolitettuna
1 valkosipulinkynsi siivutettuna ja öljyssä paistettuna
pieni kourallinen saksanpähkinöitä

Kastike (satsi riittää 4-6 syöjälle):
1,25 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl balsamicoa
1,5 rkl isojyväistä hyvää dijonsinappia
1/2 tl suolaa
1,5 rkl hunajaa
rouhittua mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti