maanantai 18. toukokuuta 2015

Italialainen kierreleipä



Tämä on muunnos Glorian ruoka & viini -lehden ohjeesta "Italialaiset tomaatti-salvialeivät". Kotona sattui olemaan basilikaa, joten vaihdoin salvian siihen. Salviaversiokin kuulostaa kyllä houkuttelevalta! Kesän tuoreiden yrttien kasvatuksen lomassa voi päästä kokeilemaan... Muokkasin ohjetta myös siten, että ensin tehdään yön yli meheytettävä taikinajuuri.


Italialainen kierreleipä

Taikina:
0,5 dl kaurahiutaleita
7,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl ruokosokeria
2 tl suolaa
4 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä

Täyte:
10 kirsikkatomaattia puolitettuina
2 dl pekaanipähkinöitä
1 ruukku basilikaa silputtuna
125g mozzarellaa paloiteltuna
sormisuolaa

Lisäksi:
1 dl oliiviöljyä

1. Valmista taikinajuuri: 1 dl vettä, puolikas kuivahiivapussi, 1 dl jauhoja; anna muhia yön yli
2. Lisää loput aineet (oliiviöljy viimeisenä) ja alusta taikinaksi
3. Kohota liinan alla ainakin pari tuntia
4. Jauhota leivonta-alusta hyvin ja kauli taikina suorakaiteeksi
5. Levitä täytteet ja rullaa
6. Leikkaa rulla paloiksi, venytä kutakin palaa pituussuunnassa ja kiepauta kutakin palaa pituusakselin ympäri pari kertaa
7. Paista kiertoilmalla 175 asteessa noin 15min, ja lopuksi 2 min grillivastuksen alla (ilman kiertoilmaa 200 astetta)
8. Kun ovat hieman jäähtyneet, hiero pintaan oliiviöljyä



1 kommentti: