Rosmariini-karpaloruissämpylät
700g hiivaleipävehnäjauhoja
100g rouheisia sämpyläjauhoja
200g ruisjauhoja
18g suolaa (käytin rosmariinikidesuolaa)
1 pss kuivahiivaa
7,5 dl lämmintä vettä
2 rkl karpalorouhetta
1 rkl kuivattua rosmariinia
Päälle voi ripotella esim. unikonsiemeniä tai kurpitsansiemeniä
1. Yhdistä kuivat aineet
2. Lisää vesi ja vaivaa taikinaksi
3. Nostata puhtaassa, jauhotetussa kulhossa noin 2h
4. Leivo sämpylöiksi tai leiviksi
5. Nostata noin 1h
6. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja suihkauta sinne vettä; alenna lämpötila noin 220 asteeseen (kiertoilmalla riittänee 200 astetta) ja paista sämpylöitä noin 15-18min, isompia leipiä noin 20min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti