keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Herkkutattipasta


Sain ystäviltä syntymäpäivälahjaksi mahtavan ruokakorin, jonka antimista on talven mittaan syntynyt vaikka mitä. Nyt oli vuorossa kuivattuja herkkutatteja sisältävän purkin juhlallinen avaaminen lomapäivän pastalounasta varten. On hassua ajatella, miten paljon herkkutateista ja vastaavista muista erityisen arvostetuista sienistä maksetaan toreilla ja ravintoloissa sekä raaka-aineina että tilattuina ruokalajeina, kun niitä ovat metsät väärällään poimittavina ilmaiseksi. Tästä tulee lounaspasta kahdelle. Jos herkkutateilla pääsee herkuttelemaan, niin kannattaa jättää ruokakermat ja muut sekoiterasvat kauppaan - tähän reseptiin kelpaa vain oikea kerma.

Herkkutattipasta

kaksi isoa kourallista herkkutatteja pilkottuina
2 pientä tai 1 iso sipuli silputtuna
2 dl kermaa
tilkka öljyä ja pieni nokare voita
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa

Tarjoiluun: keitettyä pastaa ja parmesaania

1.  Paista sieniä, kunnes niistä on irronnut kitkerähkö neste ja se on haihtunut
2. Lisää sipuli ja paista, kunnes sipuli on saanut hieman väriä
3. Lisää kerma ja mausta suolalla, oreganolla ja pippurilla, hauduta noin 10min
4. Tarjoa kuumana pasta ja parmesaaniraasteen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti