sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Crostata di Limone


Tämä sitruunatorttuohje on äitini löytö. Pehmeässä sisuksessa on täydellinen tasapaino kirpeyttä ja makeutta.

Crostata di Limone

Pohja: 
150 g voita 
3,5 dl jauhoja 
1 rkl sokeria 
1tl suolaa 
2 munankeltuaista 
2 rkl maitoa 

1. Nypi sormin jauhot ja rasva yhteen. 

2. Lisää sokeri, suola, keltuaiset ja maito. Sekoita taikina nopeasti yhteen. 
3. Voitele pienet vuoat (6 kpl n. 8 cm läpimitaltaan) tai yksi iso matalareunainen piirasvuoka. 
4. Painele taikina vuokaan. 
5. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi

Täyte: 
1 1/2 dl puristettua sitruunamehua 
3 sitruunan raastettu kuori 
1 1/2 dl sokeria 
3 munaa 
3 keltuaista 
250 g mascarpone juustoa 

1. Sekoita siruunamehu, kuoriraaste ja sokeri ja hämmennä kunnes sokeri on sulanut mehuun. 

2. Lisää varovasti koko ajan sekoittaen yksi kerrallaan munankeltuaiset ja munat. 
3. Vatkaa mascarpone notkeaksi, lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Siivilöi, jos jää kokkareiseksi.
4. Lämmitä uuni 225 asteeseen. 
5. Jaa täyte tasaisesti vuokiin ja paista uunin keskiosassa kunnes piiras on hyytynyt (n. 30 min) 
6. Anna vetäytyä jonkin aikaa ja tarjoile haaleana


Tarjoiluun:
1 1/2 rkl tomusokeria pinnalle siivilöitäväksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti