keskiviikko 22. lokakuuta 2014
Vadelma-pistaasijuustokakku
Ohje on muunnelma Suuri jälkiruokakirja -opuksen vadelmajuustokakusta. Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä vehnäjauhojen sijasta gluteenitonta jauhoseosta.
Vadelma-pistaasijuustokakku
Pohja:
1,5 munaa
0,5 dl sokeria
0,25 dl perunajauhoja
0,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (kiertoilma noin 200-205 astetta)
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Yhdistä kuiva-aineet ja siivilöi ne vaahtoon, sekoita tasaiseksi
4. Piirrä irtopohjavuokasi pohjan kokoinen ympyrä uunipellille asetetulle leivinpaperilla
5. Levitä taikinaa ympyrälle
6. Paista 5-8min kunnes kypsää
7. Anna hetki jäähtyä, kumoa sokeroidulle leivinpaperipalalle ja kuori sitten varovasti paistopaperi pois
8. Nosta irtopohjavuokaan, jonka pohjan ja reunat olet vuorannut leivinpaperilla tai kakkukalvolla (suosittelen laittamaan leivinpaperia myös pohjalle jos halua siirtää kakun pois vuoan pohjan päältä; pohje on kostuttuaan hyvin herkkä eikä kakun siirtely ilman pohjapaperia onnistu)
Täyte:
10 liivatelehteä
noin 0,5 dl vettä
500g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sitruunamehua
125g sokeria
3 dl kermaa
250g vadelmia
1 dl suolattomia pistaaseja hienonnettuna
1. Vaahdota kerma ja laita jääkaappiin
2. Laita liivatelehdet viileään veteen
3. Yhdistä sokeri, sitruunamehu ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi
4. Lisää tahnaan vadelmat ja pistaasit
5. Kuumenna vesi mikrossa ja sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen
6. Lisää liivateneste tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi
7. Yhdistä kermavaahtoon ja levitä pohjan päälle
8. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli
9. Irrota reunakalvot ja koristele
Koristeluun:
tuoreita tai pakastekuivattuja marjoja
rouhittuja suolattomia pistaaseja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi että minkäkuuloinen kakku. Rakastan pistaasin ja vadelman yhdistelmää, nam! :)
VastaaPoistaTämä vaikuttaa hyvälle. :) Pistaasi toimii jälkkärissä kuin jälkkärissä. :P
VastaaPoista