lauantai 5. heinäkuuta 2014

Toll House Cookies


Sain tämän ohjeen entisellä työpaikallani harjoittelussa olleelta opiskelijalta. Täynnä erilaisia sattumia olevat rapeat pikkuleivät ovat parhaimmillaan jäähtyneinä. Omistani tuli melko pulleita, jos haluaa litteämpiä voi kokeja helposti painella matalammiksi.

Toll House Cookies

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
5,4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljauutetta tai bourbonvaniljajauhetta
1,8 dl sokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä
4,8 dl rouheasti pilkottuja suklaapaloja tai muita sattumia, esim. rusinoita, toffeepaloja, karkkeja
220g pehmeää voita
2 munaa

1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen
2. Yhdistä jauhot, sooda ja suola (ja vaniljajauhe, ellet käytä uutetta)
3. Vispaa kermaiseksi tahnaksi sokerit ja voi
4. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla vatkaten
5. Lisää munat yksi kerrallaan
6. Lisää sattumat
7. Nostele noin ruokalusikallisen kokoisiksi keoiksi leivinpaperoidulle pellille; keot saavat olla epämuotoisia koska ne tasoittuvat paistuessaan
8. Paista 9-12 min kunnes kullanruskeita
9. Jäähdytä ja nauti

1 kommentti: