maanantai 31. maaliskuuta 2014

Lakritsimutakakku


Ohje on Glorian ruoka & viini -lehdestä. Pidensin alkuperäiseen nähden hieman paistoaikaa - vaikka käytin kiertoilmaa, tuntui kakku silti aivan liian sulalta ohjeessa annetun 20minuutin kohdalla. Pidennetystä paistosta huolimatta koostumus vastasi lehden kuvausta: keskeltä hieman löysä mutta seisonta-aikana tiivistynyt niin, että pysyy hyvin kasassa. Ystäväni noudatti lehden reseptin normaalia paistoaikaa ja seisonta-aika oli huomattavan pitkä, silti hänen kakkunsa suli leikattaessa. Ohje on gluteeniton.

Lakritsimutakakku

Mutakakku:
200g tummaa suklaata
100g voita
4 munaa
4 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1 tl vaniljasokeria (käytin bourbonvaniljajauhetta)
ripaus suolaa

Vuoan murutukseen:
voita
mantelijauhetta

Kuorrute:
150g tummaa suklaata
1 rkl voita
100g tuorejuustoa
1,5 dl kermaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl lakritsijauhetta

1. Pingota leivinpaperi 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin; voitele reunat ja jauhota mantelijauheella
2. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen (kiertoilma noin 165-170)
3. Laita suklaa paloiteltuna ja voi vesihauteeseen ja sulata sekoitellen; anna jäähtyä hetken
4. Erottele keltuaiset ja valkuaiset; vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
5. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri
6. Yhdistä maissitärkkelys, lakritsajauhe ja vaniljasokeri/jauhe ja siivilöi ne keltuaisvaahtoon; sekoita tasaiseksi
7. Sekoita suklaa-voiseos ja ripaus suolaa vahtoon
8. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan
9. Kaada vuokaan ja paista noin 30-35min; saa jäädä keskeltä selvästi hytkyvän löysäksi koska kakku kiinteytyy jäähtyessään
10. Anna jäähtyä ainakin 2h, jopa yön yli
11. Valmista kuorrute: sulata suklaa ja voi yhdessä vesihauteessa; vatkaa tuorejuusto notkeaksi; vaahdota kerma eri kulhossa ja sekoita juustoon; mausta tomusokerilla ja lakritsalla; lisää lopuksi suklaa-voiseos
12. Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä ja levitä kuorrute sen päälle

1 kommentti: