perjantai 4. huhtikuuta 2014

Marenkitorttu karviaisista ja viinimarjoista


Hyvä tapa käyttää pois pakastimeen jääneitä männäkesän herkkuja. Ohje on yksinkertaistettu versio Michel Rouxin Piirakkakirjan ohjeesta, jossa täytteenä oli pelkästään karviaisia.

Marenkitorttu karviaisista ja viinimarjoista

Pohja:
250g vehnäjauhoja
150g voita pehmeänä, paloiteltuna
1 tl suolaa
hyppysellinen sokeria
1 muna
1 rkl kylmää maitoa

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl perunajauhoja
2 dl punaisia tai valkoisia viinimarjoja
2 dl karviaisia

Marenki:
2 valkuaista
100g sokeria

1. Yhdistä pohja-aineet, vaivaa taikinaksi, kiedo kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa noin 30min
2. Kauli matalahkoon pyöreään piirasvuokaan sopivaksi ja pistele reikiä pohjaan
3. Laita päälle leivinpaperi ja jotakin painoksi (esim. kuivia herneitä); esipaista 190 asteessa noin 20min; laske uunin lämpötila 150 asteeseen (kiertoilma noin 135-140 astetta)
4. Sekoita marjat sitruunankuoriraasteeseen ja perunajauhoihin; levitä marjaseos piirakkapohjan päälle
5. Valmista marenki: vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi; lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkausta kovalla teholla kunnes vaahto on kuvaa ja kiiltävä
6. Pursota tai levitä lastalla marenki piirakan päälle kauniiksi kuvioiksi
7. Paista 45-60min kunnes marengin pinta on saanut hiukan väriä
8. Anna jäähtyä noin 30min; käytä leikkaamiseen terävää veistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti