perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vadelma-suklaakerrosjälkiruoka


Vadelman pieni kirpeys sopii hyvin yhteen suklaan kanssa - tästä blogista löytyykin monia eri versioita tästä suosikkiyhdistelmästäni. Tästä tulee noin 6 annosta tavallisiin parin desilitran juomalaseihin tehtynä.

Vadelma-suklaakerrosjälkiruoka

Suklaamousse
2 rkl vettä
3 liivatetta
120 g tummaa suklaata paloiteltuna
40g voita
2 rkl maitoa
2 munaa eroteltuina
1,5 dl kuohukermaa


1. Vaahdota kerma ja valkuaiset kumpikin erikseen; laita liivatteet likomaan kylmään veteen
2. Laita maitosuklaa, voi ja maito vesihaudekulhoon ja sekoitellen sulata tasaiseksi
3. Lisää 2 keltuaista yksitellen sekoitellen ja viimeisen lisättyäsi ota pois vesihauteesta
4. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto

4. Sulata liivatteet vesitilkkaan, sekoita lusikassa tasaiseksi liuokseksi ja sekoita tämä mousseseokseen nopeasti
5. Kaada laseihin ja hyydytä pakastimessa noin 30min

Vadelmahyytelö
noin 200g vadelmia
0,5 dl sokeria
noin 2rkl vettä
3 liivatetta

1. Laita liivatteet likomaan kylmään veteen
2. Soseuta vadelmat ja mausta sokerilla; maista sopivan makeusasteen löytämiseksi
3. Sulata liivatteet vesitilkkaan ja sekoita vadelmaseokseen
4. Kaada ohueksi kerrokseksi moussen päälle
5. Hyydytä pakastimessa noin 30min jonka jälkeen voit säilyttää jälkiruuat jääkaapissa tarjoiluun asti

Päälle juuri ennen tarjoilua
Maustettua rahkaa koristeellisesti pursotettuna (esim. Valio lime-valkosuklaa)
suklaarouhetta tai marjarouhetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti