lauantai 1. helmikuuta 2014

Salaatti paahdetuista ruusukaaleista


Ruusukaali on edullista talvisesonkiruokaa. Uunissa gratinoinnin ja keittämisen lisäksi näitä palleroita voi myös paahtaa uunissa. Pienet voi levitellä pellille kokonaisina, isommat kannattaa puolittaa. Uunissa ruusukaalin verholehtiin tulee ihana pähkinäinen aromi.

Salaatti paahdetuista ruusukaaleista

1litra ruusukaaleja uloimmat, multaiset lehdet kuorittuina
2-3 porkkanaa viipaleina
öljyä, mustapippuria, suolaa
1 pkt mozzarellapalloja
1 dl öljyyn säilöttyä artisokkaa viipaloituna
3 tomaattia pilkottuna
1/2 kurkkua kuorittuna pilkottuna
1 ruukku salaattia lingottuna ja revittynä

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1 rkl balsamicoa

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (kiertoilmalla riittää 150 astetta
2. Sekoita kulhossa porkkanat ja ruusukaalit, lisää reilu kulaus öljyä, suolaa ja mustapippuria
3. Levitä ruusukaalit ja porkkanat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uuni keskitasolla 15min
4. Nosta lämpö 200 asteeseen (kiertoilmalla 175 asteeseen) ja paahda 10-15min kunnes ruusukaalien uloimmat lehdet ovat rapsakoita ja paahtuneita ja porkkanaviipaleet kypsiä mutteivät aivan muusipehmeitä
5. Anna jähtyä pellillä hetken, yhdistä sitten muihin aineisiin
6. Valmista kastike ja kaada se salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti