torstai 30. tammikuuta 2014

Osso bucco tummassa oluessa haudutettuna


Alkuperäinen ohje löytyi Glorian ruoka ja viini -lehdestä, jossa se oli valmistettu häränhännistä. Yksinkertaistin hieman valmistusprosessia.

Osso bucco tummassa oluessa haudutettuna

1kg osso buccoa (leikkaa isommat palat pienemmäksi, älä kuitenkaan poista luita)
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 porkkanaa viipaloituna
pala juuriselleria kuurioituna
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1,5 dl appelsiinimehua
3,3 dl (pieni pullo) tummaa olutta

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta
2. Sekoita vehnäjauhot ja suola ja kieritä lihapalat seoksessa
3. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa, lisää juurekset ja valkosipuli ja lihapalat ja ruskista lihoihin kaunis pinta
4. Laita pannun sisältö ja kaikki loput aineet uunivuokaan
5. Laita vuoka uuniin, säädä uuni lämpenemään 150 asteeseen
6. Hauduta 2,5 tuntia välillä sekoittaen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti