keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Rusina-pähkinäskonssit


Olen pitkään etsiskellut parasta mahdollista skonssireseptiä. Tämä etsinnän lopputulos on yhdistelmä useita eri ohjeita. Olennaista on, ettei voita sulateta, vaan se joutuu taikinaan pikku hippusina.

Rusina-pähkinäskonssit

8 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl tummaa sokeria
4,5 dl piimää
80g voita pieneksi paloiteltuna
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
0,75 dl pähkinöitä

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen (kiertoilma noin 190 astetta)
2. Yhdistä kuivat aineet
3. Lisää piima ja sekoita nopeasti taikinaksi
4. Viipaloi voi aivan ohueksi ja sekoita käsin vaivaamalla taikinaan; vältä ylivaivaamista
5. Leikkaa taikina 4 samankokoiseen osaan ja puolita nämä palat; muovaile krouvinmallisiksi, melko paksuiksi skonsseiksi
6. Voitele kananmunalla
7. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunin keskitasossa noin 15-20min kunnes pinta on kullanruskean paahtunut
8. Tarjoa kermavaahdon ja hillon kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti