perjantai 6. joulukuuta 2013

Ruokatrendiennusteita vuodelle 2014


Ruoka-alan konsulttitoimisto Baum & Whiteman tapaa laatia loppuvuodesta listan ennusteistaan alkavan vuoden ruokatrendeiksi. Hauskaa luettavaa kokeilunhaluisille. Aasia jyrää edelleen, katse vain alkaa siirtyä Thaimaasta ja Intiasta yhä enemmän kohti Filippiinejä, Koreaa ja Japania. Suomeen ei kimchi ole muutamaa erikoisravintolaa lukuun ottamatta vielä rantautunut, ehkä 2014 korjaa tämänkin puutteen. Ramenburger taas tulee ilmeisesti löytymään jo Glorian Ruoka & Viini -lehden seuraavasta numerosta. Kuriositeetit kun leviävät nopeasti.

Trendiennusteen löydät täältä: http://www.baumwhiteman.com/2014TrendForecast.pdf

Suomalaiseksi ruokatrendiennusteeksi voisi todeta karppauksen suosion hiipumisen - ainakin karppileivät alkavat (onneksi) kadota kaupoista. Oikein tehtynä ei joutavien nopeiden hiilihydraattien välttelyssä ole mitään vikaa - tiedon ja maalaisjärjen puutteesta syntyneissä voitajuustoakermaa-karppausyrityksissä ja karppaus"leivissä" taas ei ole tolkun hiventäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti