maanantai 23. joulukuuta 2013

Rouheiset juusto-rosmariinisämpylät


Sämpylöihin on helppo upottaa yrttipuskien ja juustonkannikoiden jämät raastettuna ja silputtuna. Nämä talviset sämpylät sisältävät runsaasti kuitua.

Rouheiset juusto-rosmariinisämpylät

600g rouheisia sämpyläjauhoja
100g täysjyväspelttijauhoja
100g kauraleseitö
200g hiivaleipävehnäjauhoja
15g suolaa
1 pss kuivahiivaa
8dl lämmintä vettä
2 kourallista juustoraastetta
1 rosmariininoksa silputtuna

1. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot, lisää vesi ja vaivaa huolellisesti
2. Lisää muut aineet ja vaivaa vielä hetki
3. Nostata kuivassa jauhotetussa kulhossa 1h
4. Leivo sämpylöiksi
5. Nostata 45min pellillä
6. Voitele maidolla, ripottele päälle siemeniä (esim. seesam)
7. Paista 200-220 asteessa noin 20min kunnes kumisevat pohjaan naputettaessa ja väri on kauniin kullanruskea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti