torstai 21. marraskuuta 2013

Paahdettu ankanrinta, rosmariiniperunat ja appelsiini-rosmariinikastike


Aion ottaa projektiksi tutustua uusiin lihalajeihin sekä opetella käsittelemään erilaisia ruhonosia. Näin ei aina tarvitse ostaa valmiita pihvejä tai annospaloja, ja voisi loihtia vieraiden iloksi kokonaisena paahdettuja asioita. Tällä kertaa vuorossa oli ankanrinta. Perunat ja ankka kannattaa laittaa uuniin yhtä aikaa niin ne tulevat valmiiksi ankan seisonta-aika huomioiden melko samanaikaisesti.

Paahdettu ankanrinta, rosmariiniperunat ja appelsiini-rosmariinikastike

Paahdetut ankanrinnat
puolikas ankanrinta per syöjä
tilkka öljyä
suolaa, mustapippuria

1. Öljyä paistinpannu ja laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle
2. Kuumenna tiriseväksi ja anna paahtua 3min; älä kaada paistolientä pois
3. Kääri ankanrinnat folioon ja hauduta uunissa 180-200 asteessa noin 10min kunnes ne ovat sisältä hieman punertavia
4. Anna vetäytyä 10min ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi

Rosmariiniperunat
5 isoa yleisperunaa leikattuna ohuiksi lohkoiksi/viipaleiksi
puolikkaan ison rosmariininoksan lehdet riivittynä ja silputtuna
suolaa, mustapippuria
1/2 dl öljyä

1. Sekoita aineet kulhossa
2. Levitä perunat leivinpaperoidulle uunipellille
3. Paista kiertoilmalla uuni ylätasolla 200 asteessa 15min, laita sitten grillivastus päälle ja grillaa 5min

Kastike
ankan paistoliemi
2 appelsiinin mehu (ja halutessasi toisen appelsiini kuori raastettuna)
2 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
2 tl maissitärkkelystä
tilkka kylmää vettä

1. Kuumenna ankan paistoliemi ja lisää balsamico, appelsiinimehu ja mausteet, keitä kokoon 10min
2. Lisää maissitärkkelys vesitilkkaan ja sekoita joukkoon; keitä hetki kunnes kastike on sopivan sakeaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti