perjantai 8. marraskuuta 2013

Kinuski-hilla-pähkinäkakku


Tämä tuhti täytekakku syntyi muunnelmana Kinuskikissan Kinuski-pähkinäkakun ohjeesta. Reunakoristeena on suikaleiksi leikattua sokerimassapaperia. Kinuskikissa tarjoaa sivuillaan niin hyvät  kuvalliset ja kattavat ohjeet kakkupohjan ja kinuskikuorrutteen teosta, joten en lähde tässä erikseen niiden tekoa toistamaan. Kuvan kakussa on runsaammin koristeita kakun päällä kuin olin suunnitellut, koska menin ajatuksissani levittämään kinuskin kermatäytteen päälle, josta seurasi melkoinen paikkailu- ja peittelysessio...

Kinuski-hilla-pähkinäkakku

Pohja:
Kinuskikissan tumma sokerikakkupohja

Täyte:
4 dl kuohukermaa
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
3/4 dl tummaa siirappia
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 dl lakka- tai omenahilloa

Kostutus:
1,5 dl kevytmaitoa
3 rkl pähkinälikööriä

Kinuskikuorrutus:
2 dl sokeria (käytin 1 dl tavallista+ 1 dl tummaa ruokokide + 1 dl fariini)
2 dl kuohukermaa

Kuorrutteen valmistusohje

Koristelu:
1,5 dl hilloja
1 dl hasselpähkinärouhetta
ylijäänyt täyte
sokerimassapaperisuikaleita
2 dl pekaanipähkinöitä tai muita kokonaisia pähkinöitä

1. Valmista pohja, anna jäähtyä ja leikkaa kahtia
2. Valmista täyte yhdistämällä siirappi ja kerma ja vatkaamalla nämä kovaksi vaahdoksi; lisää sitten pähkinärouhe ja kreemijauhe
3. Aseta ensimmäinen pohjapuolikas kakkuvadille tukirenkaaseen, jona voit käyttää esim. irtopohjavuoan irtoreunaa
4. Kostuta ja levitä päälle puolet täytteestä; levitä sitten täytteen päälle hillo
5. Nosta toinen pohja päälle ja kostuta
6. Valmista kinuski ja levitä se kakun päälle jättäen reunoille tilaa; anna jäähtyä hetken jääkaapissa jotta kinuski kovettuu
7. Levitä loppu täyte kakun reunoille ja päällisen reunoille jotta koristeet kiinnittyvät
8. Asettele hillat kinuski keskelle
9. Asettele pekaanit päällisen reunoille ja ripota päälle hasselrouhe
10. Asettele sokerimassapaperisuikaleet kakun reunoille (halutessasi voit korvata sokerimassapaperin esim. kiinnittämällä pekaanipähkinöitä tai muita vastaavia myös kakun reunoille)
11. Anna vetäytyä jääkaapissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti