maanantai 7. joulukuuta 2015

Mehevät kurpitsamuffinssit



Nämä onnistuvat yhden kokeilun perusteella erinomaisesti myös gluteenittomista jauhoista. Alkuperäinen ohje.

Mehevät kurpitsamuffinssit

3,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl leivinsoodaa
1/4 tl suolaa
1 tl jauhettua kanelia
ripaus jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua inkivääriä
2,5 dl sokeria (suositus: puolet tavallista ja puolet ruoko- tms tummaa sokeria)
1,25 dl öljyä
2 munaa
2 dl kurpitsasosetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Sekoita kuiva-aineet keskenään
3. Lisää seokseen samalla vatkaten yksitellen munat ja pienissä erissä öljy ja kurpitsasose vuorotellen
4. Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat ja nostele ne noin puolilleen taikinaa
5. Paista noin 18-28 min kunnes tikkuun ei enää tartu mitään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti