maanantai 21. joulukuuta 2015

Karpalo-hasselpähkinäsemifreddo


Alkuperäinen ohje sisälsi pistaasinougatia, jotka korvasin kuorituilla hasselpähkinöillä. Lisäksi pursotin ennen tarjoilua pinnalle kinuskikastiketta, joka sopii upeasti yhteen karpaloiden kanssa.

Karpalo-hasselpähkinäsemifreddo

500g valmista vaniljavanukasta
50g sokeria
noin 70g kuorittuja hasselpähkinöitä
3 dl kermaa
2 dl tuoreita tai pakastettuja hieman sulatettuja karpaloita
valmista kinuskikastiketta

1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla
2. Soseuta karpalot
3. Yhdistä sokeri ja vaniljavanukas ja jäädytä 2 tuntia kulhossa pakastimessa
4. Vaahdota kerma ja sekoita se ja hasselpähkinät jäädytettyyn seokseen
5. Levitä seos irtopohjavuokaan
6. Valuta karpalosose pinnalle ja sekoittele se haarukalla pyörteiksi muuhun seokseen
7. Jäädytä kelmulla peitettynä ainakin 8h pakastimessa
8. Ota esille noin 30min ennen tarjoilua, irrota reunat ja siirrä tarjoilualustalle; valuta päälle kinuskikastiketta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti