sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Nokkoskeitto rapealla pekonilla


Nokkoset ovat pikkkuversoina herkkua - isompia ei kannata käyttää niiden korkean typpipitoisuuden ja tympeämmän maun vuoksi. Ryöpätyillä nokkosilla voi tehdä kaikkea sitä, mitä pinaatillakin.

Nokkoskeitto rapealla pekonilla

5l tuoreita pieniä nokkosia
1/2 Mustapekka-tuorejuusto
2 rkl ruokakermaa
1 kasvisfondikuutio
ripaus rouhittua merisuolaa
ripaus kuivattua tai tuoretta silputtua oreganoa
4 siivua pekonia

1. Kiehauta nokkoset runsaassa vedessä, säästä keitinliemestä 5dl
2. Laita kattilaan nokkoset, keitinliemi ja 5dl vettä sekä fondi, anna kiehua noin 15min
3. Lisää juusto, kerma ja loput mausteet
4. Paista pekoni, valuta se talouspaperilla ja hienonna
5. Annostele keitto lautasille ja ripota päälle pekonia

2 kommenttia:

  1. Eipä ole meillä vielä nokkosia, odotan kovasti :)

    VastaaPoista
  2. Oonkin just suunnitellut, että pitäis käydä keräämässä vähän nokkosia. Niistä sais vaikka mitä kivaa tehtyä, ajattelin kokeilla ainakin keittoa, lettuja ja sämpylöitä. Toi mustapekka-tuorejuusto on varmasti kiva lisä keittoon, kiitos vinkistä :-)

    VastaaPoista