maanantai 20. toukokuuta 2013

Marmoroitu mustaherukkajuustokakku


Tästä äitienpäiväksi kehittelemästäni kakusta on helppo muokata gluteeniton versio tekemällä pohja keliaakikolle tai vehnäallergiselle sopivista kekseistä.

Marmoroitu mustaherukkajuustokakku

Pohja:
300g suklaan tai kaakaon makuisia keksejä
75g Oivariinia tai vastaavaa

1. Murusta keksit ja sekoita pehmeään Oivariiniin
2. Vuoraa muovilla irtopohjavuoan seinämät ja painele pohja tasaisesti pohjalle

Herukkaseos:
300g mustaherukoita tuoreena tai pakastettuina ja sulatettuina
0,75 dl sokeria
3 liivatetta

Juustoseos:
1 prk (200-250g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Danio vaniljarahkaa
1 prk Flora Vanillaa
0,5 dl sokeria
5 liivatetta

1. Soseuta (ja halutessasi siivilöi) herukat, lisää sokeri
2. Vaahdota Vanilla kovaksi vaahdoksi
3. Yhdistä juusto, Danio ja sokeri
4. Liota liivatteet viileässä vedessä pehmeiksi ja sulata kahteen eri kuumavesitilkkaan toiseen 3, toiseen 5 liivatetta
5. Lisää 3 liivatteen neste mustaherukkaseokseen
6. Lisää 5 liivatteen neste juustoseokseen ja yhdistä seos Vanillavaahtoon
7. Levitä puolet juustovaahdosta pohjan päälle
8. Kaada päälle herukkaseos ja sekoita tasaiseksi
9. Levitä päälle loput juustovaahdosta
10. Haarukan tms avulla pyörittele spiraaleja täyteseoksessa, jossa siihen syntyisi marmorointi
11. Koristele halutessasi esim. siivilöidyllä kaakaojauheella tai esim. karpalojauheella, myös raastettu suklaa käy mainiosti

1 kommentti: