maanantai 15. lokakuuta 2012

Puolukka-rahkatäytekakku


Tämä ohje löytyi Helsingin sanomien reseptikokoelmasta. Puolukan ja kevyen ilmavan täytekakkupohjan yhdistelmä on raikas ja kakku hyytyi jääkaapissa varsin edustavaksi jo muutamassa tunnissa. Vieraiden pikaisen saapumisen vuoksi jouduin korvaamaan alkuperäisen ohjeen kinuskikuorrutteen kakun päälle valutetulla valmiilla kinuskikastikkeella; oikea kinuskikuorrute tekisi varmasti kakusta vielä herkullisempaa.

Puolukka-rahkatäytekakku

Pohja:
3 munaa
1dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vuokaan: voita ja korppujauhoja
Kostutus: omenamehua
Päälle: kinuskikastiketta

Täyte:
6 liivatetta
1 rkl vettä
300g puolukoita
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
250g rahkaa
1 tl vaniljasokeria (itse käytin bourbonvaniljajauhetta)

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
4. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita ne siivilän läpi varovasti munavaahtoon
5. Kaada seos vuokaan ja paista noin 25-30min kunnes kakku on vetäytynyt reunoilta eikä tikkuun jää mitään kiinni
6. Anna jäähtyä ja leikkaa 3 osaan
7. Laita liivatteet likomaan viileään veteen noin 10 minuutiksi
8. Soseuta puolukat ja sokerit yhteen seokseksi (alkup. ohje suosittelee siivilöimään, itse jätin sattumat mukaan väriä antamaan)
9. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi
10. Kuumenna 1 rkl vettä ja sulata siihen liivatteet; lisää 1/4 puolukkaseoksesta
11. Sekoita liivateseos loppuun puolukkasoseeseen ja lisää rahka ja vaniljasokeri
12. Lisää joukkoon kolmannes kermavaahdosta ja sitten loppu vaahto varovasti nostellen
13. Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla ja aseta pohjalle 1 kakkupohjista
14. Kostuta omenamehulla ja levitä päälle rahkaseoksesta noin 1/3
15. Tee toinen samanlainen kerros
16. Nosta 3. kakkupohja päälle, kostuta ja levitä loput rahkat
17. Anna hyytyä ainakin 3h jääkaapissa; koristele kinuskikastikkeella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti