lauantai 18. elokuuta 2012

Suklaacroissantit


Suklaacroissantit ovat luksusaamiaisherkkua! Japanissa on jopa suosittu näihin eri täyteversioilla ja takeaway-bokseilla erikoistunut kahvilaketju St Marc (liekö alunperin japanilainen ketju vai muualta levinnyt?). Vaihtamalla suklaalaatua ja lisäämällä esim. pähkinöitä voi tätä leivonnaista muunnella monella tavalla.

Suklaacroissantit
(12kpl)

2 prk valmistaikinaa (olettaen että 1 purkista tulee 6kpl)
12 palaa suklaata
kananmunaa voiteluun

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
2. Irrota taikinapalat toisistaan, aseta kunkin palan reunaan yksi suklaapalanen ja rullaa croissantit valmiiksi
3. Anna kohota 30min
4. Voitele kananmunalla
5. Paista 8-12min kunnes pinta on kullanruskea
6. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua, sisälle sulanut suklaa on suoraan uunista otettuna todella kuumaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti