maanantai 23. heinäkuuta 2012

Suklaa-macadamiabiscotti


Biscottit eli cantuccinit ovat pieniä, muodoltaan viipalemaisia pikkuleipiä joita tarjoillaan usein vin santon tai kahvin kanssa. Jotta pikkuleivistä saataisiin rapsakan kuivia, ne paistetaan kahdesti.

Suklaa-macadamiabiscotti

3 munaa
200g sokeria
125g suolattomia, kokonaisia macadamiapähkinöitä
300g vehnäjauhoja
75g kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
ripaus rouhittua merisuolaa
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta, 1 vaniljatanko kaavittuna tai 1 tl vaniljasokeria
180g tummaa suklaata rouhittuna


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Sekoita loput aineet yhteen ja hitaasti rauhallisesti sekoittaen tai matalla teholla vatkainta/yleiskonetta käyttäen lisää seos vähitellen muna-sokerivaahtoon
4. Voitele/öljyä leivinpaperi
5. Muovaile jauhotetuin käsin taikinasta kolme paksua tankoa, nosta ne leivinpaperille ja paina lyttyyn
6. Paista noin 30min tai kunnes sormella kokeillen kiinteää
7. Jäähdytä noin 15min, leikkaa sitten tangot ohuiksi viipaleiksi
8. Asettele leikkauspuoli alaspäin viipaleet leivinpaperoidulle pellille (tästä tulee n. 2 pellillistä) ja paista noin 10-15min

1 kommentti: