perjantai 20. heinäkuuta 2012

Inkivääri-mantelibiscotti


Biscottit eli cantuccinit ovat pieniä, muodoltaan viipalemaisia pikkuleipiä joita tarjoillaan usein vin santon tai kahvin kanssa. Jotta pikkuleivistä saataisiin rapsakan kuivia, ne paistetaan kahdesti. Erilaiset kuivahedelmät, pähkinät ja suklaa sopivat hyvin mausteeksi. Ohje on muunnelma Carole Bloomin kirjan "Bite-size Desserts" ohjeesta Pecan-ginger biscotti. Sokerista, kuivattua inkivääriä saa esimerkiksi Ruohonjuuren ja Punnitse ja säästä:n tapaisista kaupoista.

Inkivääri-mantelibiscotti

2 munaa
1,2 dl tummaa sokeria (ei fariini)
3,2 dl vehnäjauhoja
ripaus rouhittua merisuolaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
2 kourallista kokonaisia, kuorittuja manteleita
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko kaavittuna
3 rkl kuivattua sokeroitua inkivääriä hienonnettuna

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Yhdistä muut aineet ja käyttäen yleiskonetta matalalla tasolla tai käsin rauhallisesti sekoittaen lisää jauhoseos vaahtoon vähitellen
4. Muovaile taikinasta kaksi tankoa jauhotetuin käsin; tankojen tulee olla paksuja
5. Öljyä/voitele leivinpaperoitu uunipelti ja nosta tangot paperille; paina tangot lyttyyn
6. Paista noin 30min tai kunnes sormella kokeillen kiinteää
7. Jäähdytä noin 15min, leikkaa sitten tangot ohuiksi viipaleiksi
8. Asettele leikkauspuoli alaspäin viipaleet leivinpaperoidulle pellille (tästä tulee n. 2 pellillistä) ja paista noin 10-15min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti