keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Savuinen simpukka-lohipasta


Uudessa keittiössä on vesihana! Ja kaksi allasta! Voi tiskata! Eli arjen pieniä iloja uudelleenlöydettynä. Olisi vielä se liesituuletinkin jo. Tai se liesi. Remontti on kärsivällisen peliä. Onneksi pikkuinen hätäliesi pelastaa aina.

Savuinen simpukka-lohipasta

300g savulohta
1 prk Pirkka savustettuja simpukoita öljyssä, öljy valutettuna pois
8 tuoretta tomaattia
2 valkosipulinkynttä puristettuna
kourallinen tuoretta rucolaa
kourallinen tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua merisuolaa
1 dl valkoviiniä
tilkka öljyä

Tarjoiluun: 
keitettyä pastaa
rouhittua mustapippuria
raastettua parmesaania

1. Poista tomaateista kannat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi
2. Murusta savulohi pieneksi
3. Yhdistä lohi, tomaatti ja valkosipuli
4. Kuumenna öljy kattilassa tai paistinpannussa; lisää lohiseos ja kääntele, kunnes kuumaa
5. Lisää valkoviini ja sekoittele muutama minuutti jotta alkoholi höyrystyy pois
6. Ota pois liedeltä, lisää basilika ja rucola, mausta suolalla ja pippurilla
7. Sekoita keitettyyn pastaan ja tarjoa kuumana pippurin ja parmesaaniraasteen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti