keskiviikko 14. elokuuta 2013

Jogurttipannacotta viinimarjahyytelöllä


Tänä kesänä täällä lounaisrannikolla kuiva kuumuus vallitsi, ja marjasato kypsyi etuajassa. Punaiset viinimarjat sopivat kirpeydeltään hyvin hyydytettäviin jälkiruokiin.

Jogurttipannacotta viinimarjahyytelöllä

Pannacotta:
2,5 dl kermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl turkkilaista jogurttia
ripaus kardemummaa
2 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likomaan viileään veteen
2. Kuumenna kerma kattilassa ja anna sokereiden sulaa siihen
3. Lisää loput aineet
4. Kaada annosvuokiin ja anna hyytyä noin 2 tuntia ennen viinimarjaosan lisäämistä

Viinimarjahyytelö:
4dl tuoreita punaisia viinimarjoja
1 dl sokeria
1 liivatelehti

Tarjoiluun: 
viinimarjaterttuja

1. Laita liivatelehdet likomaan viileään veteen
2. Kuumenna kattilassa viinimarjat, tilkka vettä ja sokeri ja hämmennä kunnes sokeri on sulanut
3. Sekoita liivatelehdet kuumaan seokseen, anna seistä noin 10min kunnes haaleaa
4. Kaada annosvuokiin pannacottaseoksen päälle ohueksi kerrokseksi
5. Hyydytä 4h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti