perjantai 16. maaliskuuta 2012

Älä unohda minua 2/10 - kaprikset


Kaprikset ovat tunnettu aines esimerkiksi Nizzan salaatissa. Ne ovat kuitenkin klassikko-ohjeiden ulkopuolellakin hyvin monikäyttöisiä antamaan pientä kirpeää makulisää. Kokeilla voi melkeinpä mihin tahansa ruokaan johon on totuttu laittamaan esimerkiksi hienonnettua suolakurkkua. Pikkuisten marjojen (jotka ovat oikeastaan avautumattomia kukannuppuja) lisäksi kannattaa tutustua myös isoihin, yleensä varsiensa kanssa säilöttyihin koristeellisiin kaprismarjoihin, jotka ovat viinirypäleen kokoisia ja jonkin verran makeampia ja miedompia kuin nuppumarjat. Tässä mehevässä salaattiohjeessa on käytetty nimenomaan isoja marjoja viipaleina.

Puutarhan kanasalaatti

4 broilerin koipireittä lihat irroteltuina ja pieneksi revittyinä
12 isoa kaprista varret poistettuina ja viipaloituina
2 rasiaa kirsikkatomaatteja huuhdottuina ja puolitettuina
1 prk säilöttyjä artisokansydämiä pilkottuina
3 rkl pinjansiemeniä
1 vihreä omena pieneksi pilkottuna
1 ruukku punaista salanovaa
1/2 ruukkua rucolaa
1 ruukku basilikaa silputtuna
nippu kevätsipulinvarsia silputtuina


Kastike
1 tl valkosipulimurskaa
0,6 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl balsamicoa
1 tl sweet chili saucea
1 tl mietoa sinappia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti