lauantai 2. marraskuuta 2013
Tulinen lehtikaali-lammassalaatti
Tilasimme kaveriporukalla luomulammasta Köyliön Lallin lampaasta. Yrityksellä on sekä omaa lammaskatrasta että teurastamo- ja lihanleikkaamotoimintaa. Lisäksi tila esimerkiksi ostaa poistouuhia viettämään eläkepäiviä maisemanhoitajina.
Parin jauheliharuuan ja yhden hartaasti haudutetun lammaspadan jälkeen totesimme, että tämä tilaus tehdään toistekin. Sen verran herkullista ja mureaa on tämä luomulampaiden anti.
Tulinen lehtikaali-lammassalaatti
500-600g lampaanjauhelihaa
iso kourallinen pilkottua lehtikaalia
1/2 dl tuoreita salvianlehtiä
tilkka öljyä
1 rkl worcestershirekastiketta
1/2 rkl savupaprikajauhetta
3 mietoa tuoretta chiliä
1 tl valkosipulijauhetta
iso kourallinen silputtua lehtipersiljaa
2 ruukkua lehtisalaattia pieneksi revittynä
1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuina
4 rkl kurpitsansiemeniä
1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista siinä jauheliha
2. Lisää lehtikaali, salvia ja chili ja paista, kunnes lehtikaali hieman pehmenee
3. Mausta worcestershirekastikkeella, valkosipulijauheella, savupaprikalla, suolalla ja pippurilla
4. Anna jäähtyä hetki ja yhdistä sitten muihin aineisiin
5. Tarjoa heti
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää tosi hyvältä, en ole aiemmin tällaisesta salaatista kuullut mutta ehkä pitäisi yrittää itsekin kokeilla! :-)
VastaaPoistaSarina x
http://www.bySarina.com