keskiviikko 14. elokuuta 2013
Jogurttipannacotta viinimarjahyytelöllä
Tänä kesänä täällä lounaisrannikolla kuiva kuumuus vallitsi, ja marjasato kypsyi etuajassa. Punaiset viinimarjat sopivat kirpeydeltään hyvin hyydytettäviin jälkiruokiin.
Jogurttipannacotta viinimarjahyytelöllä
Pannacotta:
2,5 dl kermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl turkkilaista jogurttia
ripaus kardemummaa
2 liivatelehteä
1. Laita liivatelehdet likomaan viileään veteen
2. Kuumenna kerma kattilassa ja anna sokereiden sulaa siihen
3. Lisää loput aineet
4. Kaada annosvuokiin ja anna hyytyä noin 2 tuntia ennen viinimarjaosan lisäämistä
Viinimarjahyytelö:
4dl tuoreita punaisia viinimarjoja
1 dl sokeria
1 liivatelehti
Tarjoiluun:
viinimarjaterttuja
1. Laita liivatelehdet likomaan viileään veteen
2. Kuumenna kattilassa viinimarjat, tilkka vettä ja sokeri ja hämmennä kunnes sokeri on sulanut
3. Sekoita liivatelehdet kuumaan seokseen, anna seistä noin 10min kunnes haaleaa
4. Kaada annosvuokiin pannacottaseoksen päälle ohueksi kerrokseksi
5. Hyydytä 4h
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti