torstai 30. kesäkuuta 2011

Linssipatee


Tätä luullaan aina lihamurekkeeksi... Intialaisin maustein höystetty lämmin herkku joka maistuu muillekin kuin vegeille. Ohje on Glorian ruoka & viini -lehden numerosta 08/09.

Linssipatee


3 dl vihreitä linssejä
8,5 dl kasvislientä
3 valkosipulin kynttä
muutama timjaminoksa
1 laakerinlehti
2 salottisipulia
1 rkl öljyä
1,5 dl paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl jauhettua neilikkaa
3 kananmunaa
1dl kaura- tai kuohukermaa

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
2. Huuhtele linssit. Laita ne kattilaan kasvisliemeen, kuorittujen valkosipuleitten, timjamin ja laakerinlehden kanssa.
3. Anna kiehahtaa ja väehnä lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
4. Poista mausteet linssien seasta. Jos kattilassa on nestettä jäljellä, kaada se pois. 
5. Laita linssit (monitoimikoneen)kulhoon. 
6. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä pannussa miedolla lämmöllä n. 5 min.
7. Lisää sipulit, pähkinät, juustokumina, kaneli, chilijauhe ja neilikka linssien joukkoon. Soseuta seos karkeahkoksi massaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella siten, että joukkoon jää hieman kokonaisia linssejä.
8. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kevyesti. Sekoita kerma munien joukkoon. Yhdistä seos linssiseokseen.
9. Kaada massa voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (n.1 l vetoinen). 
10. Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti