tiistai 14. joulukuuta 2010

Jouluisia pikkulisukkeita


Tässä muutama kevyt, raikas lisuke (pikku)joulupöytään. Kirsikkatomaattiohje on muunnelma Maria Plantingin Glorian ruoka & viini -lehdessä julkaistusta ohjeesta. Uuniporkkanat ja jogurttisalaatti ovat omia improvisaatioitani.

Timjamimarinoidut kirsikkatomaatit

1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
kourallinen hienonnettua timjamia
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria


1. Kalttaa kirsikkatomaatteja noin 10 sekuntia kiehuvassa vedessä, viilennä sitten nopeasti kylmässä vedessä ja vedä kuoret pois
2. Yhdistä muihin aineisiin ja anna tekeytyä jääkaapissa noin yksi vuorokausi



Uuniporkkanat timjamilla ja hunajalla


700g porkkanoita pilkottuna pieneksi
3 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippurirouhetta
1/2 dl kasviöljyä
ripaus suolaa
kourallinen hienonnettua timjamia


1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Yhdistä aineet ja paahda uunissa noin 15-20 min



Kurkku-jogurttisalaatti


350g ruuanvalmistusjogurttia
1 kurkku raastettuna
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
4 kevätsipulia hienonnettuna
1/2 tl sitruunamehua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti