tiistai 6. huhtikuuta 2010

Paahteinen kasviskeitto


Kasvissosekeitto ei kaipaa välttämättä kermaa tai muuta maitotuotetta, aromia voi luoda muillakin tavoilla. Keittoa ei myöskään tarvitse soseuttaa täysin sileäksi, sattumat tekevät luonnetta.

Paahteinen kasviskeitto


2 pientä sipulia lohkottuna
3 rkl kasvisöljyä
1 pieni munakoiso viipaloituna
1 valkosipuli kuorittuna ja lohkottuna
2 paprikaa paloiteltuna


400g pakkaus Pirkka bataattisosetta ja 2 tuoretta bataattia keitettynä ja soseutettuna
2 Knor Fond Du chef -pikkupakkausta
1l vettä
rouhittua mustapippuria
savuaromista suolaa
veitsenkärjellinen cayennepippuria
1 tuore basilikapuska, lehdet irti revittyinä
1/3 tuore oreganopuska hienonnettuna
1 appelsiinin mehu


1. Lämmitä uuni 225 asteeseen
2. Sekoita kulhossa kasvispalat, öljy, mustapippuria ja suolaa
3. Levitä leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 20min
4. Kuumenna kattilassa bataattisose, Fond du chef -kuutiot, vesi ja appelsiinimehu
5. Lisää kasvikset suoraan uunista, soseuta sattumaiseksi
6. Lisää tuoreyrtit ja mausta vielä tarpeen mukaan, tarjoa kuumana parin minuutin poreilun jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti