tiistai 23. helmikuuta 2010

Kevyt omenapaistos suklaakätköillä


Jäätelön kaverina tarjottavassa omenapaistoksessa pitää olla tarpeeksi omenaa - ei pelkkää rasvaista piirakkataikinaa. Tämä muunnelma kauraomenapaistoksesta on todella mehevä ja voimakas maultaan huolimatta keveydestään ja kuidukkuudestaan. 4 palaa tummaa suklaata riittää mainiosti maustamaan koko piirakan, enempää ei todellakaan tarvita.

Kevyt omenapaistos suklaakätköillä

5 omenaa raastettuna
1 dl leseisiä kaurahiutaleita
1/2 dl rusinoita
4 palaa suklaata leikattuna 4 osaan per pala (älä rouhi vaan lohko veitsellä)
1 tl kanelia
1 tl muscovado- tai muuta tummaa sokeria
1 rkl kasviöljyä


1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Sekoita omenaraaste, rusinat, kaneli, öljy, sokeri ja kaurahiutaleet
3. Levitä sekoitus laakeaan pyöreään piirasvuokaan (älä käytä syvempää uunivuokaa)
4. Työnnä sormella suklaapalat tasaisin välein paistokseen
5. Paista noin 15-20min kunnes pinta ruskehtunut
6. Tarjoa vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tms kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti