maanantai 29. syyskuuta 2014

Syntymäpäivien ruokalista


Kutsuin ystäviä sunnuntai-iltapäivää viettämään omien syntymäpäivieni merkeissä. Tässä kutsujen ruokalista. Tähdellä merkittyjen ohje on tulossa blogiin lähikuukausina.



Safkaseireenin synttärit 2014

Marinoidut kanavartaat
Paistettua chorizoa ja yrttejä
Basilika-vuohenjuustorulla
Soija-hunajaglaseerattu porkkana
Marinoidut vihreät tomaatit
Paahdetut ruusukaalit
Saariston mätileivät*
Yrttiset spelttileipätikut
Tatti-kasvispiiras ja rucolaa
Karamellisoitu sipulipiiras
Välimeren yrttinen papusalaatti*
Peruna-rucola-mozzarellasalaatti

Jälkiruokapöytä:
Brie, raparperihilloke ja pähkinöitä
St. Agur sinihomejuusto ja omenahilloke*
Crostata di limone*
Mustaherukkaminibrowniet
Vadelma-pistaasijuustokakku*

Juomat:
La Jara Organic Rose Frizzante
Moselland Ars Vitis Riesling 2013
Zenato Valpolicella Superiore 2012
Talon minttuinen jäätee*


maanantai 15. syyskuuta 2014

Tattipiiras rucolalla


Sieniaika! Varsinkin tatteja löytyy runsaasti. Käytin saaristoviikonlopun satoa tähän piiraaseen.

Tattipiiras rucolalla

Pohja:
0,5 dl kasviöljyä
100g raejuustoa
4 dl vehnäjauhoja
1 muna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Täyte:
200g mozzarellaraastetta
suolaa
mustapippuria
2 sipulia pilkottuna
1,5 litraa tuoreita tatteja
2 munaa
2 dl maitoa
2 kourallista tuoretta pinaattia pilkottuna

Tarjoiluun:
tuoretta rucolaa

1. Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen (kiertoilma hieman alemmalle lämpötilalle)
2. Yhdistä pohja-aineet, kauli levyksi kahden talouspaperin välissä ja nosta piirasvuokaan
3. Paista sieniä paistinpannulla, kunnes neste on haihtunut
4. Lisää sipuli ja kuullota noin 5min
5. Yhdistä muihin täyteaineisiin ja kaada pohjan päälle
6. Paista 25-40min kunnes täyte ei heilu ja pinta on kauniin ruskea
7. Anna asettua hetki ennen tarjoilua
8. Juuri ennen tarjoilua lisää päälle runsaat kouralliset tuoretta rucolaa