torstai 31. heinäkuuta 2014

Hyvää japanilaista pikaruokaa Saksassa

Frankfurtin kulmilla pyöriville vinkki: muun muassa lentokentältä saa MoschMosch-ketjun loistavaa ramenia autenttisina makuyhdistelminä. Kyytipojaksi vaikkapa saksalainen olut. Lisätietoa täältä.






tiistai 29. heinäkuuta 2014

Aika pakastaa marjasato!


Pakastin 15kg mansikoita. Marjoista se pitää ehkä parhaiten makunsa pakastettuna. Lajikkeissa on kuitenkin eroja: olen löytänyt Sonatan, jossa on se pieni tuoreen kesämansikan vivahde pakastamisenkin jälkeen. Jo toista kertaa hain mansikat Mansikkapaikka Marttilasta Pöytyältä. Heidän marjansa ovat makeita, isoja, pinnalta kuivia (eli eivät ole kärsineet poiminnassa tai kuljetuksessa), hyvin muotona pitäviä ja varsin puhtaita: hampaissa ei maistu hiekka, ja laatikon pohja on muutamaa mansikkatahraa lukuun ottamatta aivan puhdas roskista, kun laatikko on marjoista tyhjennetty. Tarha on aiemmin myynyt tuotteitaan muuallakin, mutta suosio on ilmeisesti ollut niin suurta tilamyynnissä, että nykyään asiakkaat tulevat heille. Tarjolla on myös herneitä, jonkin verran metsämustikkaa ja ihanaa mansikkalimonadia. Kannattaa tehdä tilaus muutamaan päivää ennen haluttua hakuhetkeä, jolloin tavaraa on varmasti tarpeeksi monta laatikollista. Yhteystiedot käyvät ilmi allaolevasta kuvasta.






lauantai 5. heinäkuuta 2014

Toll House Cookies


Sain tämän ohjeen entisellä työpaikallani harjoittelussa olleelta opiskelijalta. Täynnä erilaisia sattumia olevat rapeat pikkuleivät ovat parhaimmillaan jäähtyneinä. Omistani tuli melko pulleita, jos haluaa litteämpiä voi kokeja helposti painella matalammiksi.

Toll House Cookies

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
5,4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljauutetta tai bourbonvaniljajauhetta
1,8 dl sokeria
1,8 dl fariinisokeria
2,4 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä
4,8 dl rouheasti pilkottuja suklaapaloja tai muita sattumia, esim. rusinoita, toffeepaloja, karkkeja
220g pehmeää voita
2 munaa

1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen
2. Yhdistä jauhot, sooda ja suola (ja vaniljajauhe, ellet käytä uutetta)
3. Vispaa kermaiseksi tahnaksi sokerit ja voi
4. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla vatkaten
5. Lisää munat yksi kerrallaan
6. Lisää sattumat
7. Nostele noin ruokalusikallisen kokoisiksi keoiksi leivinpaperoidulle pellille; keot saavat olla epämuotoisia koska ne tasoittuvat paistuessaan
8. Paista 9-12 min kunnes kullanruskeita
9. Jäähdytä ja nauti