perjantai 21. joulukuuta 2012

Appelsiini-pekaanibiscotti


Blogissa on ollut viime aikoina tavallista hiljaisempaa, mutta syy on onneksi varsin positiivinen: Safkaseireeni valmistelee unelmiensa keittiön rakennusprojektia! Aloitus ei vielä aivan ole ovella, mutta suunnitelmat alkavat olla valmiita. Remonttiin asti kokkailen anopin keittiössä.

Biscotit ovat perinteisesti kahvin kansa nautittavia italialaisia pikkuleipiä. Tämä versio sopii hyvin joulun kahvipöytään.

Appelsiini-pekaanibiscotti

1,2 dl tummaa sokeria (ei fariini)
2 munaa
3,2 dl vehnäjauhoja
ripaus rouhittua merisuolaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
2 kourallista kokonaisia pekaanipähkinöitä
1/2 tl bourbonvaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko kaavittuna
1-2 appelsiinin kuori raasteena

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Yhdistä muut aineet ja käyttäen yleiskonetta matalalla tasolla tai käsin rauhallisesti sekoittaen lisää jauhoseos vaahtoon vähitellen
4. Muovaile taikinasta kaksi tankoa jauhotetuin käsin; tankojen tulee olla paksuja; paina ne sopivasti hieman päältä lyttyyn
5. Öljyä/voitele leivinpaperoitu uunipelti ja nosta tangot paperille
6. Paista noin 30min tai kunnes sormella kokeillen kiinteää
7. Jäähdytä noin 15min, leikkaa sitten tangot ohuiksi viipaleiksi
8. Asettele leikkauspuoli alaspäin viipaleet leivinpaperoidulle pellille (tästä tulee n. 2 pellillistä) ja paista noin 10-15min